Tält för såväl familjecamping som extrema expeditioner, för härliga upplevelser i alla väder.
Formen gör dem mycket tåliga mot väder och vind. Designen ger ståhöjd och möjlighet till kamin eller öppen eld, inne i tältet, för värme och matlagning.
Sätts upp på några minuter och är enkla att packa ihop och bära.
Moderna material, gott om utrymme för umgänge och många smarta funktioner gör dem till ditt hem i din ryggsäck. Välj mellan ventilerande kraftig bomullspolyesterväv och lättviktsmaterial när vikten spelar roll.

Varför Tentipi Adventuretält

 1. Mät ut åtta spikar i en cirkel, fäst tältväven och res mittstången. Med hjälp av våra monteringsverktyg kan det inte gå fel.
 2. Du kan ha öppen eld eller kamin i tältkåtan, för värme, trivsel och ökad säkerhet vid vintercamping.
 3. Våra tältkåtor liknar en skorsten i designen. Frisk luft kommer in i marknivån, rök och hetluft ventileras ut i toppen. Alla öppningar har myggnät för att hålla insekter ute.
 4. Den symmetriska formen och den låga tyngdpunkten gör våra tältkåtor säkrare i hårda och byiga vindar än de flesta andra tältmodeller.
 5. Gott om utrymme för vänner och familj att umgås kring elden. Högt i tak så du kan sätta på dig kläderna utan att behöva sitta eller ligga på golvet.
 6. Komplettera yttertältet med golv, innertält, absid och andra tillbehör. I stället för att ha dem inbyggda i tältet, kan du utrusta tältet efter dina behov.
1

Detaljerna som gör skillnaden

Safir™

 • Here you can see all of our outstanding features and patents that defines a perfect Nordic tipi.

  KeyFeatures2023Safir

  Välj rätt storlek

  Våra storlekar på tält utgår från hur många som kan sova tätt i tältet i ”vandringsstil”. Välj ett större tält för att känna hur bekvämt det kan vara i våra tältkåtor, det vi kallar ”bekvämt boende”.

  Bekvämt boende

  För att få ordentligt med plats att umgås och för campingutrustningen, är det bekväma antalet sovande mindre än storleksnumret på tältet.

  Sova tätt i vandringsstil

  Storleksnumret på tältet baseras på hur många personer som kan sova tätt i ett normalt vandringstält. Det får plats med en mer än storleksnumret säger.

  Umgås

  I en tältkåta finns det gott om utrymme för att umgås och ståhöjd för komforten. Dubblera storleksnumret så vet du ungefär hur många som kan sitta ner och umgås i tältet.

  Specifikationer

 • Tre kvalitetsklasser

  De flesta Adventure-produkter finns i tre kvalitetsklasser – Pro, Comfort och Base – för att passa olika behov. Alla våra produkter är utvecklade för utmanande äventyr i alla väder. Pro har flest funktioner och högsta materialkvalitet. Comfort är mellannivå på alla sätt. Base är en kvalitetsprodukt, men med våra mått mätt har den grundläggande egenskaper och material.

  Pro

  Material av högsta kvalitet och våra mest avancerade funktioner. Designad för att möta de högsta kraven för äventyr i extrema förhållanden.

  Comfort

  Högkvalitativa material, utrustade med smarta funktioner. Comfortprodukter är designade för den som tältar några gånger per år. Funktionerna liknar dem på Pro-nivå men något mindre mångsidiga.

  Base

  Bra standardmaterial. Färre funktioner än Pro och Comfort, ändå en mycket robust produkt med bra funktionalitet. Grundläggande i vår värld, men ändå valet för många professionella äventyrare.

  Storys

  View all
  AdventureExpedition
  Discovering the world’s most remote places with Mike Fuchs
  Adventure
  Night at the Zoo – explore the park after dark and fall asleep in a Nordic tipi
  AdventureEvent
  Sapmi Nature Camp – Sami culture and glamping in the arctic
  AdventureExpedition
  Experience Scotland by canoe and a Nordic tipi
  AdventureEvent
  Festival at the top of the world
  Adventure
  To find out if life really is better outside
  Adventure
  Nio saker du behöver veta om vintercamping
  Adventure
  Ett mångsidigt tält med många möjligheter Del 1 Adventuretält
  Adventure
  När man inte längtar hem
  Adventure
  Christian och Judith tältar mycket i sina tältkåtor

  Tentipi tältkåta jämfört med kupol- eller tunneltält

 • Tentipi tents

  Med symmetrisk form förändras inte belastningsbilden, när vinden vänder. Det mesta av tältytan, som utsätts för vindtryck, är nära marken, där vindhastigheten är lägre. Endast en liten, smal yta sticker upp högre än andra tält.

  Dome/Tunnel tents

  När vinden blåser mot kortsidan är den utsatta arean mycket liten. När vinden vänder och blåser mot långsidan ökar belastningen på tältet avsevärt.

  Så mycket mer än ett tält

  • Originalet från svenska Lappland, tältkåtor sedan 1989.
  • Vi gör långlivade produkter som faktiskt går att reparera.
  • Har ett flertal patent- och designrättigheter.
  Läs mer

  Adventuretillbehör