Safir 7 eco lanserades 2022, tidigt 2024 släppte vi hela Safir-serien med vårt ekotyg, i alla storlekar, inklusive Safirflex.
Ecomaterialet av ekologisk bomull, återvunnen polyester och hampafibrer gör klimatavtrycket mindre. Materialet andas och innertält behövs inte. Laga mat, värm dig och umgås i trivseln kring en kamin eller öppen eld i tältkåtans mitt.
Safir eco är ett tält med förstklassiga funktioner som Safir, men med en helt ny innovativ och hållbar väv, en blandning av hampa, ekologisk bomull och återvunnen polyester. Safir eco kan du lita på i de allra tuffaste klimat, i stormväder och under brännande hetta. Perfekt för extrema expeditioner, krävande vandringar och en mängd andra friluftsaktiviteter. Hållbara Safir eco är ett tält för flera generationer.
TTFabrics 0011 90263 EnvironmexPro

Premium ekologisk väv

Environmex Pro

Ventilerande

Approximately 285 g/m²

Unik blandning av hampa, ekologisk bomull och återvunnen polyester. Tester i krävande miljöer visar att ecoväven har enastående funktioner; hög hållfasthet, bra UV-beständighet, utmärkt stabilitet och goda vattenavvisande egenskaper. Kombinationen mellan dessa egenskaper ger ett välventilerat och lyxigt ”inomhusklimat”.

Komplett serie med eco-produkter

Safir 7 eco finns sedan tidigare. Komplett Safir eco-serie 5, 9, 15, Safirflex och tarpar kommer finnas för leverans i början av 2024.
Illustration Safir 5 eco
Illustration Safir 7 eco
Illustration Safir 9 eco
Illustration Safir 15 eco
Illustration Safirflex eco
11715 Tarp 57 eco
11716 Tarp 79 eco

Hampa

Hampans fiber är känd för att vara en av naturens allra starkaste. Den har samma goda andnings och- fuktreglerande egenskaper som bomull, men kräver mycket mindre vatten under odlings och produktionsprocessen. Hampaplantan har naturliga antibakteriella egenskaper så det behövs inga bekämpningsmedel eller starka kemikalier. Hampaodlingar ger en hög avkastning per odlad kvadratmeter. En annan fördel med plantan är att den har ett djupt rotsystem, vilket är bra för kommande odlingar.

Återvunnen polyester

Hampaväven är förstärkt med återvunnen polyester, gjord av återvunna plastflaskor. Ökad slitstyrka med lägre klimatavtryck.

Ekologisk bomull

100 procent ekologiskt. Odlad med mindre vatten är konventionell bomull och utan användning av giftiga kemikalier.

Naturlig färg  (off-white)

Att använda ofärgat tyg ger ett lägre klimatavtryck. Inga blekmedel, inga tygfärger och mindre vatten att rena innan det släpps ut till reningsverket.

2022 släppte vi Safir 7 eco. I början av 2024 hela Safir eco-sortimentet!