Vi lovar våra kunder rum för fantastiska upplevelser. Pålitliga, funktionella, långlivade premiumprodukter med själ och ursprung.

Mer än ett tält

  1. Eld är en central del av tältkåtan och anledningen till den är konformad. Den är den självklara samlingsplatsen samtidigt som den ger värme och ljus.
  2. Den symmetriska formen och den låga tyngdpunkten gör våra tältkåtor mer tåliga mot vind än de flesta andra tältkonstruktioner.
  3. Med en enkel symaskin och stora ambitioner skapade grundaren Bengt Grahn en världsomspännande industri. Med passion och nytänkande driver Tentipi utvecklingen av tältkåtor för alla tillfällen.
  4. Oavsett om du är ensam i vildmarken eller på en bröllopsfest med dina nära och kära ger våra tältkåtor plats för stora upplevelser. Tillförlitliga och funktionella tält med stämning och karaktär.
  5. Vi använder de bästa tyger vi kan hitta på marknaden, utför noggranna tester på material och produkter regelbundet och designar våra tält så att de enkelt kan repareras. För våra kunders och miljöns bästa vill vi att våra tält ska hålla så länge som möjligt.
  6. Dukarna sys i ett stycke för att undvika läckage, patenterat system för enastående ventilation, förstärkta sömmar där högsta belastning och slitage uppstår. Eller, som vår grundare Bengt Grahn uttrycker det: ”när du är ute i kylan och regnet, spelar detaljerna roll.”
  7. Vår filosofi är att skapa mångsidiga produkter som kan användas på flera olika sätt och i olika kombinationer, såsom golv, PVC-väggar och andra accessoarer. På sätt kan du skräddarsy funktion och utseende efter dina behov.
  8. Genom decennierna har vi samlat på oss en mängd kunskap om allt från hur man gör upp en eld som inte ryker till hur man driver en framgångsrik uthyrningsverksamhet för tält. Vårt supportteam är redo att hjälpa dig med allt som rör tältkåtor.
1

Från svenska Lappland

Vi startade 1989 i svenska Lappland och tillverkar fortfarande tält här idag. Våra tältkåtor hämtar inspiration från kåtan, samernas traditionella bostäder som de använt i våra trakter sedan urminnes tider.
Kåtan är en konformad ram av träpinnar täckt med djurhudar eller mossa, med en öppning högst upp för att släppa ut rök.
Våra tält bygger på samma enkla och funktionella grundkoncept som kåtan, kombinerat med innovativa funktioner, moderna material och nutida konstruktionsteknik.
De lokala namnen "kåta", "lavvu" och "tältkåta" är inte kända i andra delar av världen, så "tipi" blev det naturliga valet för oss eftersom det begreppet är känt över hela världen. Och eftersom våra tält har sitt ursprung i Sverige, ett nordiskt land, gav vi dem det internationella namnet "Nordic tipi".

Adventure

Bärbara tältkåtor för familjecamping och expeditioner. Erbjuder gott om utrymme för gemenskap runt en öppen eld, ståhöjd och enastående ventilation. Karakteristisk, stilfull och mångsidig. Lätt att resa på bara några minuter.

Läs mer

Event

Stora tältkåtor för evenemang, restaurang, uteklassrum och bröllop. Unika, rymliga och flexibla, skapar en spännande miljö och en härlig atmosfär för inspirerande event. Kopplingsbara för att utöka utrymmet så mycket du behöver.

Läs mer

Glamping

Exklusiva, eleganta tältkåtor för lyxig övernattning, med rymd, härligt ljusinsläpp och atmosfär.

Gedigna material och hantverk.

Läs mer