Buy or rent

Overview

Tidlös och sällskaplig, för upp till 22 personer sittande på renskinn eller 16 på bänkar.
Granit 14 är den robusta klassiska tältkåtan för familjer och grupper på upp till 22 personer. Använd den under alla årstider, njut av att vara annorlunda, koppla av och ät runt en vedeldad eld i bekvämlighet.

Inspirerad av den den samiska kåtans traditionella konstruktion har Granit en tidlös design tillsammans med moderna material. Uppförd med trästänger, rep och tältduk svept runt stommen, hyllar den det gamla sättet att bygga en kåta, helt utan metallbeslag. Den centrala elden i tältet skapar en autentisk och varm atmosfär. Tack vare sin unika form är Granit inte bara rymlig och vindtålig utan främjar också en känsla av gemenskap runt eldstaden.
Som ett perfekt nav för utomhusaktiviteter, utbildning och rekreation erbjuder Granit generöst utrymme för umgänge, kompletterat med sin genuina och traditionella design.

Granit 14 includes:

 • Duk
 • Stångsats
 • Spikar
 • Packpåse

Specifikationer

 • Namn
  Granit 14
  Diameter (m)
  5
  Täckt yta (m²)
  20
  Höjd (m)
  4.1
  Längd huvudstänger (m)
  5
  Vikt (kg)
  93.8

  Granitfamiljen

  Turismföretag föredrar dem som stopp på resor som varma skydd. Affärs- och näringsidkare gillar dem för festivaler och privata evenemang på sina egna områden. Klassiska tältkåtor är också mångsidiga och iögonfallande - de är utmärkta för reklam.
  Dessa klassiska tältkåtor är idealiska för festivaler, klubbaktiviteter, privata trädgårdsfester, grillfester eller affärsevenemang, sportevenemang och turistcentra. Återupplev utomhuslivet i en autentisk nomadisk miljö.
  Du kan använda våra klassiska tältkåtor året runt - men du bör alltid ta bort snön runt dem.
  Trästänger med kvalitet i världsklass. De är oerhört starka, men ändå mycket hanterbara vid uppförande. Detta beror på att de är tillverkade av det bästa möjliga materialet - extremt senvuxen, barkfri gran som är lättare än tall. Årsringarna är ofta så tätt sammanpressade att de nästan rör vid varandra. Följaktligen har stängerna inte bara en enorm bärförmåga, denna densitet gör dem också mycket hållbara och motståndskraftiga mot röta.

  Detaljerna som gör skillnaden

  Granit™

 • Here you can see all of our outstanding features and patents that defines a perfect Nordic tipi.

  KeyFeatures2024 Gr14
  TTFabrics 0108 90252 EvhexBaseFR

  Tältväv

  Comhex FR/P

  Approximately 450 g/m²

  Flamskyddad, vattentät och ventilerande bomullspolyesterväv. Slitstark och hållbar med utmärkt UV-skydd.

  Stories

  View all
  Event
  Födelsen av sammankopplingen av Stratus 72
  AdventureEvent
  Sapmi Nature Camp - samisk kultur och glamping i Arktis.
  Event
  Hur en samiskt inspirerad monter på en mässa revolutionerade uthyrningsbranschen för eventtält
  AdventureEvent
  Festival på toppen
  GlampingEvent
  Lyxig glamping vid polcirkeln
  Event
  En festlig tillställning i en mysig tälkåta, glögg som värms på elden. Musik och dans med nära och kära. Vinterevent är speciella.