Det bästa vi kan göra för planeten är att tillverka produkter som håller länge.

På Tentipi delar vi uppfattning med många av våra kunder - vi gillar inte att ständigt köpa nya saker.
Redan från start har vi fokuserat på att skapa hållbara produkter som är byggda för att hålla år efter år. Vi erbjuder tältuthyrning och reparationstjänster, och våra produkter är utformade på ett sätt som gör att kunderna enkelt kan fixa de flesta problem med enkla verktyg som finns hemma eller i naturen, med bara lite vägledning från oss.
Det här är självklarheter för oss.

Gjord för ett långt liv

Vi vill att våra tält ska hålla så länge som möjligt, till förmån för både våra kunder och miljön. För att uppnå detta tillämpar vi ett långsiktigt perspektiv på produktionen av våra tältdukar genom att investera i högkvalitativa, hållbara material och smart, tidlös design som ökar produktens livslängd.

Produkter som går att reparera

Allting kan gå sönder, en duk slits med åren, olyckor inträffar. Ingenting varar för evigt, men en bra produkt kan repareras. Vi designar våra tält i sektioner så att en skadad del kan bytas ut mot en ny istället för att kasta hela tältet när lappning inte längre är ett alternativ. På det sättet minimerar vi spillmaterial. Vi erbjuder reparationskit för små skador och vi har professionella reparationscenter för de större jobben.

Hållbart virke

Stängerna till våra Eventtält hämtas från hållbara skogar i norra Sverige. Vi tar vara på träd som vanligtvis blir pappersmassa och förädlar dem i småskalig stångproduktion. Det skapar jobb på landsbygden och vackra naturprodukter som håller länge.

Spillmaterial

Vi lägger mycket tid på att beräkna de bästa sätten att skära våra dukar på, så att absolut mest möjliga råmaterial blir till en färdig produkt.
Först klipper vi ut de stora sektionerna, de triangulära panelerna som utgör tältsidornas väggar. Det som blir kvar mellan dessa används till fästpunkter, fickor, förstärkning med mera.
Delar som vi inte direkt kan hitta en användning för sparar vi till framtiden; de kommer till nytta när vi utbildar ny personal eller när en kund ringer in och behöver en lapp för att laga sitt tält.
Udda bitar som inte kan användas någon annanstans omvandlar vi till hängmattor och förvaringsväskor.
Och du skulle inte tro hur många användbara saker man kan göra av överskottstyg! Här på fabriken har vi verktygsbälten, regnskydd för stänger, förkläden, förvaringslådor... allt tillverkat av de bästa dukarna på marknaden.

Hampa – en kärlekshistoria

Det är en av naturens starkaste fibrer, den har mycket lägre koldioxidavtryck än konventionellt odlad bomull, och den är stark. Och den har funnits på vår radar under lång tid, mycket lång tid. Hampa spelar huvudrollen i Safir eco, tillsammans med återvunnen polyester och ekologisk bomull, vilket skapar en högpresterande duk för vårt mest avancerade campingtält.
Och med tanke på vår VD:s förtjusta blick sist han satte upp en Safir eco lär vi komma att se fler Tentipi-produkter tillverkade av hampa i framtiden.

Transporter

Sjö- och markbaserad transport av våra produkter är alltid förstavalet för vår distribution. Användningen av flygfrakt används endast som sista utväg vid mycket sällsynta tillfällen.

Uthyrning – delade resurser

Redan från början såg våra kunder potentialen att hyra ut Tentipi-produkter, och sedan 1989 har vi varit grundstenen för den växande världsomspännande industrin för hyr-event i tältkåtor. Vi tillhandahåller långlivade produkter till entreprenörer som hyr ut tält och maximerar deras livslängd genom evenemang som inte lämnar några spår efter sig.