Ett tält med många namn från ursprung, användning och utseende. En tältkåta från Tentipi är en nordisk tipi, teepee och passar som campingtält.
Tältkåtan från Tentipi har den samiska kåtan som förebild, men tillverkas av moderna material och med en nutida konstruktionsteknik. De flyttbara tält som använts av nomader under många år, har inspirerat till designen men även namnet på tältkåtan.
Den kallas tält för att det är ett tält för camping och friluftsliv. Den kallas tipi eller teepee för det är ett tipiformat tält med ventilation som i en skorsten så man kan elda i tältet. Det är ståhöjd och cirkelformen gör att alla ser varandra vilket ger gemenskap och möjlighet till samtal runt elden. Den nordiska tipin har en annorlunda utformning av dörren och ventilmössan i toppen än tältet, det så kallade "indiantältet", som de nordamerikanska urinvånarna har använt längre tillbaka. Tältkåtan från Tentipi är ett kärt tält med många namn.

Adventure

Bärbara tält för familjecamping och expeditioner. Erbjuder gott om utrymme för gemenskap runt en öppen eld, ståhöjd och enastående ventilation. Karakteristisk, stilfull och mångsidig. Lätt att resa på bara några minuter.

Läs mer om tältkåtor för friluftsliv från Tentipi

Event

Stora tältkåtor för evenemang, restaurang, uteklassrum och bröllop. Unika, rymliga och flexibla, skapar en spännande miljö och en härlig atmosfär för inspirerande event. Kopplingsbara för att utöka utrymmet så mycket du behöver.

Läs mer om tältkåtor för event från Tentipi

Vår story

”1989 sydde jag min första tältkåta i källaren i den gamla nedlagda skolan i byn Moskosel i Norrbotten. Mina verktyg och kunskaper var enkla, men mina ambitioner var desto djärvare, jag ville göra världens bästa tält.
Läs mer om hur Tentipi grundades