Hållfasthetsberäkningar

Ingenjörer med spetskompetens och erfarenhet av tygkonstruktioner har gjort kompletta hållfasthetsberäkningar av våra Stratus- och Cirrustältkåtor. Beräkningarna säkerställer användning av tält med ner- och uppfällda sidor, i godkända sammankopplingar av tältkåtor, med och utan monterad TipiStarTM. Beräkningarna utgår från de specifika komponenterna i våra tält och resultaten från laboratorietester på våra stänger, tyger och sömnadstekniker. Tack vare dessa beräkningar kan vi bedöma under vilka väderförhållanden våra tältkåtor kan användas säkert. Detta hjälper våra kunder att få tillstånd och godkännande från tillsynsmyndigheter.

Trästänger från svenska skogar

Trästängerna i våra tältkåtor tillverkas av noggrant utvalda granar som vuxit långsamt under speciella förhållanden i norra Sverige. Den långsamma tillväxten resulterar i mycket täta årsringar som ger lätta stänger med extrem styrka och seghet. Våra stänger är testade av ett certifierat provningsinstitut. Resultatet använder vi för att beräkna vindtåligheten på våra tältkåtor.

Våra vävar

Vi väljer de bästa vävarna vi kan hitta på marknaden. Allt material testas först av leverantören, sedan av oss.

Säkerhetsmanual

I vår detaljerade säkerhetsmanual ingår hållfasthetsberäkningar för vindbelastningar på varje konfiguration av enkla och sammankopplade tältkåtor, dragkrafter för spikar, krav på ballast vid varje spik och stångposition samt mycket mer.

Om du har några frågor om säkerhet och våra tältkåtor, kontakta oss.

Kontakta oss