Dieselkamin som håller ditt tält varmt under långa, kalla nätter
Skapar en trivsam atmosfär och god värme med möjlighet till matlagning – och gör eldvakten överflödig under natten. En kamin som kan eldas med diesel, fotogen eller ved, ett bra val är fossilfri diesel. Tältkaminen är utvecklad av Forsvarets Forskningsinstitutt i Norge, med mål som driftssäkerhet, flexibilitet och möjlighet att använda olika typer av bränsle som högsta prioriteter. Bränsleförbrukningen vid användning av diesel är cirka 20 liter/18 timmar. Driv fukt och kyla på flykten, torka kläder, laga mat och njut av stunden. Volcano flerbränslekamin finns till alla storlekar av Adventuretältkåtor från Tentipi.
Volcano har en briljant konstruktion och är enkel att använda. Den är tillverkad i rostfritt stål och är utrustad med ett värmeskydd i aluminium. Värmen justeras enkelt genom att vrida en brytare med inställningar från 1 till 5. Kaminen uppnår en effekt på 6 till 14 kW. Det utdragbara isoleringsröret skyddar tältduken från kaminröret och gnistsläckaren förhindrar att glöd från elden faller ned på tältduken. Kaminen levereras med sotviska och en 5-meters bränsleslang, så att bränslet kan stå utanför tältet, på medföljande bränsledunkställ för en 20-liters jeepdunk.
Bränsleflexibilitet, reglerbar värmeeffekt, låg vikt, kokmöjlighet, hög säkerhet, står på snö, inga lösa smådelar, effektiv förbränning. Material Rostfritt stål, aluminum. Passar tältstorlek 5, 7, 9 och 15. Vikt 22,5 kg för storlek 5. (22,9, 23,3 samt 23,7 för 7, 9 och 15). Storlek (cm) 56x42x48 Värmeeffekt 5 steg, 6kW-14kW Bränsle Diesel, fotogen, ved Förbrukning diesel 0,6-1,4 liter/timme
För att utvärdera kaminen har vi kört sextio testdygn med Volcano i vinterklimat i Arvidsjaurs kommun. Utetemperaturen varierade mellan -5 och -32 grader celsius. Testen utfördes med Safir 9 cp som har en golvarea på omkring 22 m2. Vid -29 grader utomhus med kaminen på full effekt uppmättes en golvtemperatur på +4 grader. Temperaturen vid knähöjd var +10 grader och vid huvudhöjd +20 grader. Vi har aldrig haft några problem med sot eller dieseldimma, något som vi har förstått att Sveriges Försvarsmakt hade med sina kaminer, troligen en tidigare modell med andra dimensioner och kvalifikationer.

Volcano Flerbränslekamin storlek 5

Volcano flerbränslekamin, komplett set för att passa våra Adventuretältkåtor i storlek 5.

Volcano multifuelkamin som håller ditt tält varmt under långa, kalla nätter.

Köp Volcano storlek 5

Volcano Flerbränslekamin storlek 7

Volcano flerbränslekamin, komplett set för att passa våra Adventuretältkåtor i storlek 7.

Volcano multifuelkamin som håller ditt tält varmt under långa, kalla nätter.

Köp Volcano storlek 7

Volcano Flerbränslekamin storlek 9

Volcano flerbränslekamin, komplett set för att passa våra Adventuretältkåtor i storlek 9.

Volcano multifuelkamin som håller ditt tält varmt under långa, kalla nätter.

Köp Volcano storlek 9

Volcano Flerbränslekamin storlek 15

Volcano flerbränslekamin, komplett set för att passa våra Adventuretältkåtor i storlek 15.

Volcano multifuelkamin som håller ditt tält varmt under långa, kalla nätter.

Köp Volcano storlek 15