Värme-i-tält med kamin i tältet ger komfort vid vintercamping. Med Eldfell vedkamin eller Volcano flerbränslekamin mitt i tältet för skön värme, förhöjer du upplevelsen av att vintercampa.
En kamin värmer tältet under tiden du eldar i den och så länge det finns glöd kvar. När du har fått en rejäl glödbädd, kan du lägga in så grova vedklabbar som möjligt, minst två. Dessa brinner mindre hett, men under längre tid än klenare ved. Ju tyngre träslag du använder, desto längre brinner de. Exempel på lite tyngre träslag är björk, alm, ask, bok och lönn.
För att få en jämn nattemperatur kan ni utse en eldvakt som matar in mer ved i kaminen under natten, men en varm och härlig sovsäck är ett komplement.
Ett tält med innertält ger en isolerande effekt genom att luftspalten mellan innertältet och yttertältet behåller värmen i tältet och fördelar den jämnare.
Värm upp en tältkåta från Tentipi genom att använda en kamin eller tänd en öppen eld inne i tältet. En kamin ger mindre rök, eliminerar risken för gnistor och kräver en mindre mängd tilluft, vilket inverkar positivt på värmen i tältet. Oavsett i vilken form du tänder elden behöver du hålla ett öga på den så att komforten blir kvar utan att äventyra säkerheten.
Vi erbjuder även Eventtältkåtor – rymliga, flexibla och unika jättetält som skapar en spännande miljö och en fantastisk stämning för inspirerande evenemang, och Glampingtältkåtor – exklusiva, eleganta tält för glamorös camping med luftig och genuin atmosfär. Tillverkade av trästänger och hållbar duk.

Adventure

Bärbara tält för familjecamping och expeditioner. Erbjuder gott om utrymme för gemenskap runt en öppen eld, ståhöjd och enastående ventilation. Karakteristisk, stilfull och mångsidig. Lätt att resa på bara några minuter.

Adventure