Vintercampa med värme-i-tält. Campa med kamin för ökad komfort och värme i tältet i vinter.
Samernas traditionella bostad är ett tält med god ventilation och tillverkat för att ha en eldstad i mitten. Tältkåtan är ett modernt tält som lånar designen från dessa tält, men är tillverkade med nutidens metoder. Vintercamping med värme-i-tält i en tältkåta, ger ökad komfort både för att sova och med gott om utrymme för att sitta kring elden och umgås.
Ventilationen regleras inifrån en tältkåta. Luft tas in i nederkanten av tältet och ventileras ut genom en reglerbar mössa i toppen. När man eldar i en kamin ska rökröret sticka ut genom den avsedda rökrörsöppningen och ventilationsmössan ska vara stängd.
Skydda tältduken från det heta rökröret. Till Eldfell och Volcano, Tentipis kaminer, finns det isoleringsrör som placeras utanpå rökröret så att det inte kommer i kontakt med tältduken.
Värme-i-tält med säker hantering är förutsättningen för vintercamping. Kamin i tältet och en sovsäck som håller för flera minusgrader ger dig en skön sömn och bäddar för energi att ta till sig dagens äventyr.
Vi erbjuder även Eventtältkåtor – rymliga, flexibla och unika jättetält som skapar en spännande miljö och en fantastisk stämning för inspirerande evenemang, och Glampingtältkåtor – exklusiva, eleganta tält för glamorös camping med luftig och genuin atmosfär. Tillverkade av trästänger och hållbar duk.