En tältkåta från Tentipi är ett modernt, smart och lätthanterligt tält, som har sitt ursprung i samernas välbeprövade och pålitliga bostad. Samernas tält med den värmande elden i mitten var detta nomadfolks hem och skydd genom århundraden.
Från början reste samerna sina tält med stänger och djurhudar eller någon form av ylletyg. När renhjorden vandrade mellan olika beten, tog man sitt hem och flyttade med.
I dag packar vi för äventyr, camping och vandringsturer. Moderna material och tillverkningsmetoder har gett lättare tält – både att bära och att resa. I ett tält från Tentipi, ett hem i en tältkåta, kan man komma lika nära naturen som naturfolk gjort i sina tält.

Adventure

Bärbara tält för familjecamping och expeditioner. Erbjuder gott om utrymme för gemenskap runt en öppen eld, ståhöjd och enastående ventilation. Karakteristisk, stilfull och mångsidig. Lätt att resa på bara några minuter.

Läs mer om tältkåtor för friluftsliv från Tentipi

Event

Stora tältkåtor för evenemang, restaurang, uteklassrum och bröllop. Unika, rymliga och flexibla, skapar en spännande miljö och en härlig atmosfär för inspirerande event. Kopplingsbara för att utöka utrymmet så mycket du behöver.

Läs mer om tältkåtor för event från Tentipi