Värme i tältet gör att tältet känns ombonat och tryggt. Kondens och blöta kläder torkar. Elden ger komfort och ljus. Man kan laga mat inne i tältet.
Ett toppigt tält, en tältkåta eller tipi, har fördelen att man kan elda i mitten av tältet. Den värme en öppen eld eller en kamin ger, gör att man kan använda tältet vid fler tillfällen under året. Matlagning inne i tältet, gemenskap runt eldstaden och torra kläder tar campingäventyret till en ny dimension.
Det är möjligt att tända en eld i tältkåtan på grund av formen som ger ett självdrag som i en skorsten.

Eldfell stove

Driv fukt och kyla på flykten, skapa en varm och trivsam atmosfär, torka kläder, laga mat och ha det bekvämt med en Eldfell kamin i tältkåtan.
Read more about Eldfell stove

Hekla fire box

Stor nog för rejäla brasor. Passar i tältkåtor från storlek 7 och uppåt. Hoppackad är eldspisen så liten och kompakt att den kan följa med i stort sett överallt.
Read more about Hekla fire box

Read more about

How to make a fire in a Nordic tipi

and

Important information when making a fire

Important information when making a fire
2020+ADV+tent+range+complete+1x4+ENG

Tält för alla tillfällen. Enkelt och storslaget.

Vi är originalet för tältkåtor, med ursprung i svenska Lappland. Hantverket fortsätter här än idag. Att skapa utrymmen för njutbara stunder är vår specialitet – ikoniska tält med en gedigen historia. Pålitliga och beprövade av äventyrare, campare, kreativa själar och visionärer världen över. Stilfulla och hållbara.
www.tentipi.se